ديودهاي نوراني كه به آنها ديودها نيز گفته مي شود و در دنياي الكترونيك به اين نام شناخته مي شوند كابرد زيادي دارند. آنها براي اهداف گوناگون در لوازم و تجهيزات مختلف بكار گرفته مي شوند. آنها براي پالسهاي ساعت ديجيتال digital clocks ، انتقال اطلاعات و سيگنالها از كنترلهاي راه دور و روشن كردن فضاي ساعت استفاده مي شوند. آنها را بصورت مجموعه اي (به تعداد زياد) مي توان در برخي تلويزيونها (jumbo TV) و چراغهاي راهنمايي رانندگي يافت. اصولاً LED ها، لامپهايي هستند كه براحتي در مدار الكترونيكي قابل نصب هستند. برخلاف لامپهاي متداول ديگر داراي رشته هاي نازك و مارپيچ نيستند. آنها در حين كار توليد گرماي زياد نمي كنند. اين ديودها بر اثر عبور الكترونها از ماده نيمه هادي نورافشاني مي كنند، انواع كنوني آن به اندازه يك ترانزيستور استاندارد است.
به جرئت مي توان گفت كه طراحي منطق يك مدار الكترونيكي تنها قسمت كوچكي از كل كاري است كه براي توليد صنعتي آن مدار صورت مي گيرد . نكاتي از قبيل در نظر گرقتن اثر قطعات بكار رفته در مدار ، طراحي محافظ 1 براي قسمت مختلف مدار ، بكار بردن روش هايي براي كم كردن اثر نويز در مدارها ، طراحي مدار چاپي با رعايت استاندارد لازم (براي كاهش تداخل الكترو مغناطيسي) انتخاب نوع آي سي هاي به كار رفته در مدار ، طراحي فيلتر براي قسمت هاي مختلف مدار ، وجز آن ، همه و همه از مسائلي هستند كه در كارامد بودن مدار اثر سرنوشت سازي دارند . شايد به همين علت است كه كمتر كسي پس از طراحي مدار روي كاغذ ، جرئت مي كند اقدام به ساختن آن كند . اين مقاله به يكي از اين مسائل يعني كاهش اثر نويز در مدارهاي الكترونيكي پرداخته است.
در سالهاي اخير كاربردهاي زيست فناوري و پزشكي فناوري ميكرو ونانو (كه معمولا از آن به عنوان سيستمهاي ميكروي الكتريكي مكانيكي پزشكي يا زيست فناوري(BioMEM) 1 نام برده ميشود) بهصورت فزايندهاي رايج شده است و كاربردهاي وسيعي همچون تشخيص و درمان بيماري و مهندسي بافت پيدا كرده است. در حين اين كه تحقيقات و گسترش فعاليت در اين زمينه هم چنان به قوت خود باقي است، بعضي از اين كاربردها تجاري هم ميشود. در اين مقاله پيشرفتهاي اخير در اين زمينه را مرور كرده و خلاصهاي از جديدترين مطالب در حوزه BioMEM را با تمركز روي تشخيص و حسگرها ارائه ميشود.
بيوسنسورها
در كاربردهاي بسياري در پزشكي، تحليل محيطي و صنايع شيميائي نياز به روشهايي جهت حس كردن مولكولهاي زيستي كوچك وجود دارد. حسهاي بويايي و چشايي ما دقيقا همين كار را انجام ميدهد و سيستم ايمني بدن ميليونها نوع مولكول مختلف را شناسائي ميكند. شناسائي مولكولهاي كوچك تخصص بيومولكولها است، لذا اينها شيوه جديد و جذابي براي ساخت سنسورهاي خاص را پيش رو قرار ميدهد. دو مولفه اساسي در اين راستا وجود دارد. المان شناساگر و روشهايي براي فراخواني زماني كه المان شناساگر هدف خودش را پيدا ميكند. اغلب المان شناساگر تحت تاثير منبع زيست فناوري تغيير نمي كند. مشكل اصلي در اين كار طراحي يك واسطه مناسب به يك وسيله بازخواني بزرگ است.
از آنتي باديها به صورت گسترده به عنوان بيوسنسور استفاده ميشود. آنتي باديها بيوسنسورهاي پيشتاز در طبيعت است، به همين دليل توسعه تستهاي تشخيصي با استفاده از آنتي باديها، يكي از زمينههاي بسيار موفق در بيوفناوري است. شايد آشناترين مثال تست سادهاي است كه براي تعيين گروه خوني استفاده ميشود.
پس از مطرح شدن مبحث جامعه اطلاعاتي در جهان وتصويب اصول وطرح اجرائي آن در ژنووتونس بحث شهرهاي الكترونيك ودولت الكترونيك بسيار جدي تر شده است. جامعه جهاني با شعار جامعه اطلاعاتي به دنبال تبيين شهرهاي الكترونيكي است. در واقع شهر الكترونيكي عبارت است از دسترسي الكترونيكي شهروندان به خدمات سازمانهاي شهري به صورت شبانه روزي وهفت روز هفته به شيوه اي قابل اطمينان امن ومحرمانه در اين مقاله در قالب چهار بخش به اين مسئله مي پردازيم:
1)مزاياي ومفاهيم شهر الكترونيك
2)مدل شهر الكترونيك
3)شهر الكترونيك درايران
4)دموكراسي الكترونيك
الف- مزاياي شهرالكترونيك: اين شهرها تفاوت عمده اي با شهرهاي سنتي دارند. در اين شهرها بسياري معضلات ومشكلات شهرهاي سنتي مانند آلودگي هوا،ترافيك، انتظار در صفوف اماكن خدمات رساني عمومي،هزينه هاي زياد نگهداري وتوسعه سيستم حمل ونقل و بزرگراههاي شهري وجود ندارد. شهر الكترونيك از ديد يك كاربر سايت است كه از آن دسترسي به تمام خدمات شهري ممكن است.
اين وب سايت درگاه ناميده ميشود.
زمان هايي كه با استفاده از امكانات شهرهاي الكترونيك براي شهروندان ذخيره مي شود را ميتون با مطالعه، استراحت، رسيدن به خانواده، تفريح وامور فرهنگي ومذهبي يا هر كار دلخواه ديگري صرف كرد.
بي شك رويكرد صنعتي از جمله فرگردهايي است كه به ناچار غافله ي توسعه مي بايد از آن عبور كند. واضح است در گذر از آن مرحله، حفظ صنايع موجود و دستيابي به سطحي از توانمندي صنعتي كه بتواند اهداف توسعه را محقق سازد امري الزامي است و اين امر قابل دستيابي نيست مگر به كمك نيروي انساني ماهر و آموزش ديده كه تحت نظم مشخصي و بر اساس يك استاندارد بين المللي مهارت يافته باشد.
مسائلي كه امروز براي بشر مطرح است هرگز در گذشته مطرح نبوده است. بشر هرگز تجربه زيستي در محيط پر تغير را نداشته است. بنابراين امروز صحبت از آموزش براي بقا مي شود و بايد بياموزيم در جهان متغير امروز چگونه خودمان را حفظ كنيم و به كمك نيروهاي خلاق خود براي مشكلات روزافزون راه حل هاي مناسبي بيابيم.
اين شرايط و احساس نياز مجموعه را تحت عنوان سازمان آموزش فني و حرفه اي در كشور بوجود آمد كه توجه به آن محققاً زيرساخت توسعه اقتصادي كشور است. اين حقير بعنوان عضو كوچكي از اين مجموعه پرتلاش و علم به اينكه جوانان اين مرز و بوم را بايد با فناوري روز آشنا كرد و اين آموزش نيز طبق ا ستانداردهايي تعيين شده است اقدام به تهيه مقاله حاضر نمودم.